Indisk mad

Skønne indiske retter, du let selv kan lave hjemme i køkkenet.

Indisk mad

Det indiske køkken giver smagsløgene en rejse til varmere himmelstrøg, hvor krydderierne dufter, og der aldrig mangler sauce. Indiske retter serveres ofte med kogte basmatiris og lune naanbrød. Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af serveringen, kan du fx supplere med en frisk raita, mangochutney, mangosalsa eller sprøde blomkålspakora.    

Indiske smagsgivere

I det indiske køkken bruges mange varme krydderier som kanel, nelliker, spidskommen og kardemomme. Derudover bruges der meget frisk chili, ingefær og gurkemeje. Krydderierne kan kombineres på kryds og tværs, så du kan lave mange lækre karryretter, der aldrig smager ens. De fleste krydderier kan købes i almindelige supermarkeder eller hos grønthandlere.

Både chili, ingefær og gurkemeje fås både frisk og tørret, og du kan ofte skifte det ene ud med det andet. Vi foretrækker de friske krydderier, da de har en mere autentisk smag. Har du købt en pakke friske chilier, hvor du kun skal bruge en enkelt, kan du fryse resten ned. Både gurkemeje og ingefær kan også sagtens fryses. Alle tre kan faktisk tages op og bruges frosne, da de så er lettere at rive. Her kan du se vores bedste tip til ingefær:


Powered by Froala Editor