Hjemmelavet snaps

Snaps hører til på ethvert klassisk dansk frokostbord, og med de hjemmelavede udgaver er med garanti et hit.

Hjemmelavet snaps

Haps haps haps, nu skal vi ha' snaps! Snaps er en inkarneret del af et traditionelt dansk frokostbord, og snapseflaskerne kommer især på bordet, når vi samles til jul og påske. Snaps går nemlig utroligt godt til den lidt fede, klassiske danske mad som karrysild, æbleflæsk og tarteletter.

Byder du dine frokostgæster på en hjemmelavet snaps, vil du med garanti imponere. En flaske hjemmelavet snaps er også en sød værtindegave. 

Den lille krydderdrik kommer i mange smagsvarianter, og laver du hjemmelavet snaps, er det kun fantasien, der sætter grænser. Her får du en række skønne opskrifter på den lille skarpe. 

Hvilken slags alkohol skal man bruge til snaps?

Når du laver hjemmelavet snaps, er det en god ide at vælge en alkoholtype, der er neutral i smagen. Så kan du nemlig helt selv præge smagen med de ingredienser, som du godt kan lide. 

Du kan bruge smagsneutral snaps, som ofte er en helt klar snaps. Nogle bruger også vodka til hjemmelavet snaps, da denne alkoholtype blot har den klassiske sprittede smag af alkohol og dermed ikke nogen forstyrrende smagselementer. Det vigtigste er, at alkoholprocenten skal være på ca. 40%.


Hvor længe skal hjemmelavet snaps trække?

Alt efter hvilken type snaps du laver, kan trækketiden variere med alt fra et par uger til et par måneder og op til et helt år! Du kan også lave snaps, der bare skal trække et døgn, før den kan filtreres og serveres. Når du skal lave din egen snaps er det derfor en god ide at tænke over, hvornår du skal bruge den, og hvad den skal trække smag fra.

Her er et par tommelfingerregler:

Trækketider for snaps

 
  • Snaps med blomster, blade og urter: 1-2 uger 
  • Snaps med frugter og bær: 1-3 måneder
  • Snaps med kernefrugter og rødder: 3-12 måneder

Når snapsen er ved at have trukket færdigt, kan du begynde at smage på den og smage efter, om den skal trække længere. Når snapsen har trukket færdigt og fået tilpas god smag, skal ingredienserne, der har givet smag, sies fra. Herefter skal snapsen opbevares mørkt og svalt. Kan du godt lide din snaps kold, kan den komme på køl eller en hurtig tur i fryseren, inden den serveres.