Hjemmelavede trøfler

Når julekonfekten skal være lidt ekstra lækker – her får du alle vores opskrifter på trøfler.

Hjemmelavede trøfler

En lille luksushaps, der smelter på tungen. Hjemmelavede trøfler er ofte fast indslag i konfektsskålen til jul. Trøfler er ekstra lækkert konfekt, men samtidigt er de oftest både hurtige og nemme at lave – og så kan de blive uhyre flotte med forskellige former for pynteligt pulver på!

Oftest består de af chokolade og fløde, og der er forskellige versioner, der baserer sig på marcipan og/eller nougat – og de fleste har et tvist af noget lækkert. Kaffe, hindbær, ingefær, orangeknas, After Eight – der er fantasien, der sætter grænser.

Herunder har vi samlet alle vores opskrifter på trøfler (konfekten) så bare slå dig løs! Du kan også gå på opdagelse i vores tema med konfekt.

Trøfler: 20 lækre opskrifter

Er trøfler konfekt eller romkugler?

Hvis du synes det er lidt sært at have trøfler som favoritkonfekt, så er det måske fordi du synes at en trøffel er en romkugle. Flere steder i Jylland kaldes hjemmelavede romkugler nemlig for trøfler, og når vi så nærmer os juletid og nogle af os vil fylde konfektskålen med trøfler, så kan der godt opstå lidt forundring. Både romkuglerne og konfekttrøflerne har formentlig fået deres navn, fordi de ligner trøflen, svampen, til forveksling.