Hindbær

Hindbær er smagen af dansk midsommer, og de små, lyserøde bær er fulde af både smag og farve, der gør dem helt uimodståelig i sommerens kager og desserter. Få smagen af sommer med lækre hindbæropskrifter her!

Hindbær

Solmodne hindbær er smagen af dansk midsommer! De små, lyserøde bær gemmer på stor smag af både sødme og syre, som gør dem perfekte til alt fra smoothies og marmelade til desserter og drinks. Som bonus har bærret den flotteste farve, som altid giver maden et dekorativt udseende!

Friske hindbær kan faktisk spises døgnet rundt. De giver en skøn smag og farve i en chiagrød eller på en bolle med hindbærmarmelade. Det lyserøde bær er også perfekt til flotte drinks, f.eks. en sommerlig hindbærdrik med gin. Til den søde tand er der uendelige muligheder, hvor de klassiske hindbærsnitter altid er et hit.

Vi har samlet vores bedste opskrifter med hindbær her!

Der er noget fantastisk ved de danske sommerbær, som man kan plukke direkte fra busken og spise med det samme. Hindbærret er et af de bær, der nemt kan spises direkte fra busken, fordi det hverken har skræl, sten eller grøn top, der skal skæres af.

Hindbær er meget porøse og smelter derfor næsten i munden, når man spiser det. Smagen er sød, næsten parfumeret, og samtidig syrlig og frisk. Bærrets porøse ydre gør det nemt at koge sammen i marmelader og grød. Den bløde konsistens er også perfekt til at gøre kager ekstra bløde og saftige.

Den lyserøde farve, som hindbærret har, skinner tydeligt igennem, når det bruges i madlavning. Hvad end det er i salater, bagværk eller smoothies, er du garanteret et flot farvespil med det dekorative bær.

Hvornår er hindbær i sæson?

Der er næsten intet bedre end danske, modne hindbær, men man skal være hurtig, hvis man skal nå at nyde dem. Hindbær er nemlig kun i sæson i en relativt kort periode fra omkring juli/august til september.

Hvor længe kan hindbær holde sig?

Hindbær opbevares bedst i køleskab, men det skal spises hurtigt, da de ikke holder længe, når de først er plukket.

En af fordelene ved hindbær er, at de heldigvis er gode at fryse, så pluk endelig løs, når det er sæson, så du kan nyde de lækre bær senere på året.

Når du opbevarer hindbær, er det vigtigt, at du ar varsom, da de nemt bliver mast. Opbevar dem i ét lag og sørg for ikke at mase dem i fryseren før de er helt frosne.

Kan man dyrke hindbær i haven?

Man kan være heldig at finde en vild hindbærbusk i naturen, men du kan også sagtens dyrke din helt egen hindbærbusk hjemme i haven. Der findes flere sorter af hindbær, der alle er forskellige i smag og farve. Derudover kan man både få hindbærbuske med og uden torne, hvor det er væsentlig nemmere at plukke fra dem uden.

Hindbærbuske kan blive ret store, og de har derfor også godt at kunne støtte sig op ad noget såsom et hegn.

Er hindbær sunde?

Spis endelig løs af de røde sommerbær, for de er fulde af vitaminer, fibre og antioxidanter, som din krop har godt af. Hindbær har blandt andet et højt indhold af vitamin C, som er godt for immunsystemet.