Sådan får du familien til at spise mere grønt
Generelt handler det om ikke at gøre tingene for besværlige! Tænk over, hvor du kan tilføje grøntsager til de retter, som I allerede kender og elsker:
- Riv blomkål i risene
- Erstat halvdelen af fritterne med andre rodfrugter, f.eks. pastinak
- Servér strimler af squash og gulerod til kødsaucen
- Blend ærter, græskar eller blomkål i hummussen
- Bland spinat i den friske pasta
- Vend revne grøntsager i farsen
- Put gnavegrønt på spyd, så det er sjovere at spise
Supper og sammenkogte retter er geniale
Blendede supper og sammenkogte retter er geniale, hvis du gerne vil skrue op for grøntsagerne. Men husk endelig den sprøde topping, som gør måltidet indbydende og ekstra lækkert. Brug f.eks. friske krydderurter, sprødstegt chorizo, ristede kikærter, en god klat cremefraiche eller hjemmelavede rugbrødscrutoner. Mums! Så skal resten nok ryge ned.
Riv grønt i familiefavoritterne
Du kan nemt tilføre ekstra grøntsager til de velkendte familieretter som lasagne, kødsauce, frikadeller og kartoffelmos. Brug f.eks. revet squash, revet gulerod, hakket spinat, finthakket blomkål eller broccoli. Ingen vil opdage det!
Giv grøntsagsfritterne en chance
Både gulerod, selleri, pastinak, søde kartofler og grønne bønner udgør et sprødt og lækkert alternativ til de almindelige pomfritter. Fritterne bliver ekstra lækre, hvis du vender dem i olie, parmesan og salt, inden de ryger i ovnen. Man kommer desuden langt med en god, hjemmelavet grøntsagsremoulade, spicy mayo eller hummus.
Husk dippen!
En nem måde at få (især) børn til at spise flere grøntsager på er at give dem mulighed for at dyppe i dip. Skær gulerødder, agurker og peberfrugter i stave, og lad ungerne dyppe dem i hjemmerørt peanutbuttersauce, chilimayo, avocadocreme, hummus eller cremefraichedressing.
Hulk-suppe og pink salat
Vær kreativ med navnene! Hvis man bliver lige så stærk som Hulk, er det langt nemmere at sætte en skålfuld knaldgrøn ærtesuppe til livs. Og råkostsalaten med rødbede og hyttesot bliver pludselig mere interessant, når det er farven, der er omdrejningspunktet.