
Grønnere familiemad
Spaghetti med kødsauce, frikadeller med kartoffelsalat, hjemmelavet burger og fiskefilet med pomfritter … Vi hylder den dejlige hverdagsmad, som vi har fyldt med endnu flere grøntsager.
Spaghetti med kødsauce, frikadeller med kartoffelsalat, hjemmelavet burger og fiskefilet med pomfritter … Vi hylder den dejlige hverdagsmad, som vi har fyldt med endnu flere grøntsager.
Generelt handler det om ikke at gøre tingene for besværlige! Tænk over, hvor du kan tilføje grøntsager til de retter, som I allerede kender og elsker:
Blendede supper og sammenkogte retter er geniale, hvis du gerne vil skrue op for grøntsagerne. Men husk endelig den sprøde topping, som gør måltidet indbydende og ekstra lækkert. Brug f.eks. friske krydderurter, sprødstegt chorizo, ristede kikærter, en god klat cremefraiche eller hjemmelavede rugbrødscrutoner. Mums! Så skal resten nok ryge ned.
Du kan nemt tilføre ekstra grøntsager til de velkendte familieretter som lasagne, kødsauce, frikadeller og kartoffelmos. Brug f.eks. revet squash, revet gulerod, hakket spinat, finthakket blomkål eller broccoli. Ingen vil opdage det!
Både gulerod, selleri, pastinak, søde kartofler og grønne bønner udgør et sprødt og lækkert alternativ til de almindelige pomfritter. Fritterne bliver ekstra lækre, hvis du vender dem i olie, parmesan og salt, inden de ryger i ovnen. Man kommer desuden langt med en god, hjemmelavet grøntsagsremoulade, spicy mayo eller hummus.
En nem måde at få (især) børn til at spise flere grøntsager på er at give dem mulighed for at dyppe i dip. Skær gulerødder, agurker og peberfrugter i stave, og lad ungerne dyppe dem i hjemmerørt peanutbuttersauce, chilimayo, avocadocreme, hummus eller cremefraichedressing.
Vær kreativ med navnene! Hvis man bliver lige så stærk som Hulk, er det langt nemmere at sætte en skålfuld knaldgrøn ærtesuppe til livs. Og råkostsalaten med rødbede og hyttesot bliver pludselig mere interessant, når det er farven, der er omdrejningspunktet.