Græskar – lækre opskrifter med græskar

De er dekorative som pynt på middagsbordet og på trappestenen til Halloween, og så smager de bare skønt!

Græskar – lækre opskrifter med græskar

De orangefarvede græskar er efterårets herligste grøntsag. De er dekorative som pynt på middagsbordet og på trappestenen til halloween, og så smager de bare skønt, uanset om de bages, steges eller ristes. 

Inspiration til retter med græskar

Mangler du inspiration til, hvad græskar kan bruges til? Varm dig på en cremet græskarsuppe med bacon og mandler, bag luftige græskarboller på de regnfulde efterårsdage, eller servér en krydret og saftig græskarkage med flødeostcreme til eftermiddagskaffen. Nederst her på siden finder du alle vores opskrifter med græskar. 

Tips til når du skal gøre græskaret klar

  1. Valg af græskar: Vælg et modent græskar med fast, glat skind uden bløde pletter eller revner.
  2. Opbevaring: Opbevar hele græskar i et køligt, tørt sted. Efter skæring skal det opbevares i køleskab og bruges inden for en uge.
  3. Skæring og udskæring: Skær toppen af græskaret af og del det i halve. Fjern frø og tråde med en ske.
  4. Skælning: Hvis opskriften kræver det, kan skallen fjernes med en skarp kniv eller skrællekniv.

TIP: Når du nu er i gang med at skære i græskar, så husk at gemme græskarkernerne. De bliver til en lækker snack, hvis du dupper dem tørre i et viskestykke, vender dem i olivenolie og salt, og rister dem i ovnen i cirka 20 minutter. Brug de sprøde kerner som topping på græskarsuppe eller som en lille snack i madpakken. 

Herunder finder du vores samling med alle vores yndlingsopskrifter med græskar. 

Alle græskaropskrifter