Frysevenlige retter

Lav en ordentlig portion af din yndlingsgryderet eller -tærte, og så kan du med stor glæde tø den op en dag, hvor du ikke gider bruge uanede mængder tid i køkkenet.

Frysevenlige retter

Glæden er stor og anstrengelserne små, når du tager en lækker portion mad op fra fryseren. Lav alt fra gryderetter og supper til tærter og frikadeller, så du har god mad til de dage, hvor du ikke har tid eller lyst til at stå flere timer i køkkenet.

Se her, hvor lang tid madvarer kan holde sig på frost, så du får dem spist, inden de bliver for gamle.

Flere gode råd til nedfrysning af mad

Det er ikke kun retterne ovenover, der kan fryses ned. Har du nogle ingredienser, du ved, du ikke får brugt inden for den nærmeste fremtid, kan de for det meste fryses ned. F.eks. kan en rest fløde sagtens fryses ned og bruges i en sauce en anden god gang. Mange ingredienser mister lidt på smag og konsistens, så fløde kan f.eks. ikke piskes til skum efter nedfrysning. Læs mere om frysning af fløde her.

Du kan også fryse rå pizzadej. Se her, hvordan du fryser dejen. Ost er også en af de ingredienser, der sagtens kan fryses. Dog anbefales det kun at fryse oste med en fedtprocent over 25. Friske grøntsager som chili og ingefær kan også fryses. Begge dele kan faktisk også tages op og bruges frossent. Se her, hvordan du fryser og bruger chili: