Flødeboller

Det kræver kun få ingredienser og lidt teknik at lave de lækreste flødeboller. Lær at lave de klassiske eller få inspiration til lækre smage med opskrifterne her.

Flødeboller

Der findes mange slags flødeboller, lige fra de billige fra supermarkedet, vi husker fra klassens time, til de håndlavede med marcipanbund og tyk chokolade. Men de allerbedste er dem, man laver selv.

Hjemmelavede flødeboller er både et sjovt, hyggeligt og ikke mindst velsmagende bageprojekt, som hele familien kan være med til. Det kræver lidt tålmodighed og teknik, men grundopskriften er supernem. Og når du efterfølgende nyder de hjemmelavede flødeboller til eftermiddagskaffen eller desserten, er det hele besværet værd!

Lær at lave hjemmelavede flødeboller og få inspiration til lækre smagskombinationer med forskellige bunde, skum, fyld og chokolade herunder.

Sådan laver du hjemmelavede flødeboller

Har du også afholdt dig fra at lave hjemmelavede flødeboller, fordi opskriften virker for svær, uoverskuelig eller teknisk? Så er du nok ikke alene, men frygt ej! Det er slet ikke så svært, som man skulle tro.

Det kræver lidt teknik at lave flotte hjemmelavede flødeboller, men med de rette tips og tricks, bliver du lynhurtigt flødebolleekspert. Og selv hvis de ikke bliver helt lige, ens og flotte i første omgang, smager de stadig skønt.

Grundopskriften på flødeboller består af tre elementer: Bund, skum og chokoladeovertræk. Når du laver hjemmelavede flødeboller, er det især skum og chokoladeovertræk, du skal være opmærksom på. Vi guider dig gennem processen, så du får succes med dine hjemmelavede flødeboller her.

Sådan laver du skum til hjemmelavede flødeboller

Selve fyldet i en flødebolle består af en italiensk marengs. Italiensk marengs er en tyk og sej marengsmasse, som består af sukkersirup pisket med æggehvider. For at få den rette konsistens skal sukkermassen koges op til 117°, inden den piskes sammen med æggehviderne.

Når du laver italiensk marengs til flødeboller, er det vigtigt, at den piskes godt og længe, så den bliver stiv nok til at holde sidde fast på bunden og holde formen, når den overtrækkes med chokolade. Skummet skal piskes i mindst 15 minutter.

Når du først har styr på den klassiske italienske marengs, kan du tilsætte lækker smag af frugt, lakrids, chokolade eller lignende.

Sådan overtrækker du flødebollerne med chokolade

Den sværeste og mest tekniske del, når du laver hjemmelavede flødeboller, er chokoladeovertrækket. Her vil det vise sig, om skummet er piskes stift nok og ikke mindst, om chokoladen er tempereret. Det er lettest at få et flot og jævnt chokoladeovertræk, hvis chokoladen tempereres korrekt. Læs mere om chokoladetemperering her.

Den letteste måde at overtrække flødebollerne med chokolade er ved at smelte en stor mængde chokolade, så du kan hælde den over flødebollerne. Husk at sætte flødebollerne på en rist eller en chokoladegaffel, så de kan dryppe af. Brug evt. den resterende chokolade til konfekt, varm kakao eller lignende.

Bund til hjemmelavede flødeboller

Klassiske håndlavede flødeboller er ofte laves med marcipanbund, men hvis du ikke er så vild med marcipan, er det også et væld af andre muligheder. Du kan f.eks. bage en bund af kage eller kiks, som kan bruges til flødebollerne. Du kan også skyde genvej og købe kiks, småkager, vafler eller lignende.

Læs meget mere om at lave de bedste flødeboller i bunden af opskriften på hjemmelavede flødeboller her.