Tips og idéer til din festkage
Ikke mindst når man laver
lagkager, er der rig mulighed
for at dekorere kagen, så den
ser helt fortryllende ud. Følg
de enkelte opskrifter her på siden,
eller vælg mellem de forskellige pynteteknikker, og design
din helt egen festkage.
Flække en kagebund: Brug en
lang brødkniv, og skær først
et lille snit hele vejen rundt i
kanten af kagen. Skær så kagen
helt igennem, idet du lader
kniven følge snittene i kanten.
Pynte kanten med flødeskum:
Fyld flødeskum i en sprøjtepose, og hold posen næsten
lodret, mens du sprøjter striber
af flødeskum nedefra og op.
Overtrække med chokolade:
Smelt 50 g smør sammen med
2 spsk piskefløde og 3 spsk
flormelis i en kasserolle uden
at bringe det i kog. Tag det fra
varmen, og rør 150 g finthakket mørk chokolade i. Fordel
chokolademassen på kagen
med en palet, så den glider ned
ad siderne. Glat chokoladen på
siderne, og lad stivne ca. 1 time.
Vil du have mere inspiration til kagepynt? Så se med i videoen her, hvor simple skærekager pyntes med frosting, bær og slik:
Powered by Froala Editor