Familiefavoritter – børnevenlige opskrifter

Hiv ungerne med i køkkenet, og brug nogle hyggelige timer sammen om madlavningen.

Familiefavoritter – børnevenlige opskrifter

Hvad skal vi have til aftensmad? Det er ofte dagens helt store spørgsmål. Synes du også, det er udfordrende at blive ved med at finde på idéer til sunde og lækre retter, som også vækker glæde hos familiens yngste? Det gør vi også. Derfor har vi samlet vores yndlingsopskrifter på nemme og børnevenlige retter, som virker hver gang!

Prøv f.eks. en god omgang kylling i karry, lækre spinatpandekager eller verdens nemmeste spaghetti med kødboller

Hiv ungerne med i køkkenet, og brug nogle hyggelige timer sammen om madlavningen.

God fornøjelse! 

5 tip til børnevenlig mad

Alle børn er forskellige, og derfor er der selvfølgelig også individuelle præferencer for, hvad de hver især bryder sig om. Alligevel er der nogle ting, du kan forsøge dig med, for at få maden til at glide lidt lettere ned. 

1. Del maden op

Mange børn kan godt lide at vide, hvad de spiser, og derfor er det en god idé at anrette maden i skåle. Så kan de selv vælge de ingredienser, de bedst kan lide, og undgå dem, de ikke er så vilde med. 

2. Husk dippen

En nem måde at få børn til at spise flere grøntsager på er at give dem mulighed for at dyppe i dip. Skær gulerødder, agurker og peberfrugter i stave, og lad ungerne dyppe dem i hjemmerørt peanutbuttersauce, sød chilimayo, avocadocreme, hummus eller cremefraichedressing.  

3. Tag børnene med i køkkenet

Når de små selv har været med til at lave maden, er der større sandsynlighed for, at de vil spise den. fordi de ved, hvad der er i. Er det for uoverskueligt at have dem med i hele processen, kan du f.eks. bede dem smage en dressing til og lade dem vurdere, om der skal mere honning eller citron i. Det er også altid skægt at få lov til at skylle ris, vende rødspættefileterne i æg og rasp eller røre frikadellefarsen sammen. 

4. Masser af topping  

Det føles lidt som at dynge en softice til med krymmel, når man får lov til at drysse forskellige slags topping over sin mad. Prøv med ristede græskarkerner, kokosflager, granatæblekerner, rosiner eller nødder. 

5. Spis med fingrene  

Maden smager bare bedre, når man får lov at spise uden bestik! Friske forårsruller, pitabrød og sprøde fish and chips er oplagt som fingermad til børn (og voksne). 

Se også: Tre ugentlige madplaner