Donuts

De amerikanske donuts skal traditionelt frituresteges, men de kan også bages. Her på siden finder du mange forskellige opskrifter på de populære kager.

Donuts

Du kan efterhånden få dem overalt. De amerikanske donuts med slikpynt har for alvor fundet indpas herhjemme, og det er der ikke noget at sige til, når de både er så flotte og smager så dejligt. Heldigvis kan de snildt laves hjemme i eget køkken.

Kagerne skal traditionelt frituresteges, men de kan også bages i ovnen. Du kan smagssætte dejen, som du vil, og pynte dem med lige det, du bedst kan lide. Vend dem i sukker efter bagning, eller kast dig ud i det helt store pynteshow med glitter, krymmel og slik. Kun fantasien og slikbutikkens lagerbeholdning sætter grænser!

Hjemmebagte donuts bør serveres, mens de er helt friskbagte, så de stadig er helt bløde og luftige at bide i.

Pynt dine donuts

Glem alt om udtrykket ”less is more”, for med hjemmelavede donuts kan du skrue helt op for pynt og pjank. Find sukkerdrys og chokolade frem, og lad din indre pynteprinsesse få frie hænder. Herunder har vi samlet en række idéer til pynt.

Glasur

Dyp kagerne i en tyk glasur, der gør dem endnu sødere. Så kan du også nemmere få pynten til at sidde fast. Giv evt. din glasur smag eller farve. Du kan også dyppe dem i chokoladeovertræk.

Krymmel

Brug krymmel i den farve og form, du ønsker. Prøv f.eks. med små hjerter eller stjerner. Du kan også bruge lakridspulver, som giver en dejlig smag. Er du ikke så vild med lakrids, kan du også bruge spiseligt sølvstøv.

Slik

Slik-pynt kan varieres i det uendelige. Prøv f.eks. med Kinder Bueno, KitKat, Toffifee eller chokoladekringler. Det er især populært hos børn.

Pretzels

Den salte kringle er god med chokolade, da den fremhæver chokoladesmagen og bidrager til et perfekt kitsch udtryk.

Frysetørrede bær

Frysetørrede bær, som f.eks. hindbær, er velegnede som pynt og smagsgiver på is og desserter. Fås i velassorterede supermarkeder.

Tørret frugt

Bananchips kan være stegt i sukker eller honning og have en sød smag eller være stegt i olie eller krydderier, som giver en salt eller krydret smag.