Sådan varierer du din crumble
Ovenover finder du 16 lækre opskrifter på crumble. En crumble kan nemlig varieres i det uendelige. Herunder finder du ekstra inspiration, hvis du vil give dig i kast med din egen skræddersyede crumble.
Bund
I bunden af fadet kan du lægge lige den slags frugt og/eller bær, du bedst kan lide og evt. drysse med lidt sukker, inden du smuldrer crumblen ovenpå. Her får du vores foreslag til bund-fyldet:
- Æbler
- Pærer
- Rabarber
- Hindbær
- Jordbær
- Blåbær
- Brombær
- Blommer
- Mango
- Fersken
- Abrikos
- Kirsebær
- Ribs
- Stikkelsbær
- Ananas
- Kiwi
- Figner
Topping
Selve smuldredejen består oftest af mel, havregryn, smør og sukker, men du kan sagtens tilføje flere smage. Udover marcipan kan du tilsætte:
- Kokos
- Lakridspulver
- Frysetørrede bær
- Rugbrød
- Nødder
- Frø og kerner
- Chokolade
- Kakaopulver
- Peanutbutter
- Revet citrusskal
- Slik (f.eks. M&M's, Dumle eller Smarties)
- Kaffe
Formen
Du kan også variere størrelse på formen. Det er lige meget, om din crumble bages i et firkantet eller rundt fad – men du kan også vælge små forme, så du kan portionsanrette kagen og servere den til dessert.
Tilbehør
Når din crumble er færdigbagt, kan du servere den med cremefraiche, flødeskum, vaniljecreme eller is. Kun fantasien sætter grænser!