Cheesecake

Vores bedste opskrifter på den amerikanske kageklassiker.

Cheesecake

Cheesecake, eller ostekage, er en genial opfindelse – og den perfekte dessert til gæster, da kagen kan forberedes i god tid. Cheesecake kommer i mange varianter, og der findes snart ikke den dessert eller cocktail, der ikke har fået sin egen cheesecake-variant. 

Vi har samlet vores bedste opskrifter på cheesecakes, så du nemt kan finde frem til netop din favorit. Enjoy! 

Cheesecake – bliv inspireret her! 

Cheesecake, eller ostekage, kommer i mange varianter. Den klassiske cheesecake består af en sprød kiksebund, et tykt lag ostecreme og et tyndt lag frugtgelé på toppen.

Kiksebunden laves traditionelt på smør og Digestive-kiks, men du kan sagtens bruge andre typer kiks, fx Bastogne-kiks, TUC-kiks, Oroes eller kammerjunkere. Du kan også tilføje fx chokolade, kanel, lakrids eller nødder og mandler til din kiksebund, så den får mere karakter. Få mere inspiration her:


Ostecremen laves typisk på en flødeost naturel (fx Philadelphia),  men du kan også bruge mascarpone eller ricotta. Du kan smagssætte din ostecreme, som du lyster, fx med smeltet chokolade, citrus, ingefær, friske bær eller frugtkompot eller måske en sjat spiritus.    

Den klassiske frugtgelé på toppen kan suppleres eller erstattes af frugtkompot, friske eller frysetørrede bær, høvlet chokolade, karamelliseret chokolade, karamelsauce, flødeskum eller spiselige blomster. Kun fantasien sætter grænser.    

Bagt eller ubagt cheesecake?  

Der findes to typer cheesecakes, bagte og ubagte. I dag laves laves de fleste cheesecakes med husblas og skal derfor ikke i ovnen. Den klassiske amerikanske cheesecake med blåbærkompot bages dog i ovnen – det giver en kage med en lidt fastere konsistens, og du behøver ikke bruge husblas. 

  

Powered by Froala Editor