Bruschetta

Den italienske antipasto bruschetta er egentlig blot ristet brød med olivenolie og hvidløg. Brødet kan dog sagtens toppes med mange andre lækre sager.

Bruschetta

Den italienske antipasto bruschetta er egentlig blot ristet brød med olivenolie og hvidløg. Brødet kan dog sagtens toppes med mange andre lækre sager.

Mange steder serveres det ristede brød med tomater, hvidløg og basilikum, og den version kan du nemt lave derhjemme og servere til enten forret, tapas eller som en del af buffeten. Du kan også kaste dig ud i fyldigere udgaver med f.eks. røget laks, smørristede kantareller eller auberginefyld.

Sådan laver du bruschetta

Den italienske antipasto kan laves på mange forskellige måder. Fælles for alle opskrifterne, er at de laves på godt brød.

Du kan købe italiensk flute i de fleste supermarkeder og bagere, men du kan også bage det selv. Prøv f.eks. denne grundopskrift på sprøde flutes.

Når du skal lave bruschetta, skal du skære brødet i skiver og riste det – enten på en brødrister eller på en rist i ovnen. Du kan også stege det på en pande. Dryp med lidt god olivenolie inden, så overfladen bliver sprød og lækker.

Fyldet kan bestå af grøntsager, ost og/eller kød. Ovenover finder du vores bedste bud på lækre bruschettaer. Men husk, at kun fantasien sætter grænser, så top brødskiverne med lige det, du bedst kan lide!