Brombær er i sæson fra august til oktober
Modne brombær er nemme at plukke – når
bærrene er umodne, er de sure og svære at
plukke af blomsten. Undgå helst at skylle
dem, men gå dem efter for orm og insekter. Bærrene vokser vildt i hele Danmark og har en
mild, men aromatisk smag
— nogen synes lidt fad.
Brombær kan spises rå med fløde på eller serveret med is, yoghurt eller skyr. De er velegnet i kager, desserter og friske salater (brombær smager godt sammen med melon) eller syltet som brombærmarmelade. Brombær bruges også som tilbehør til vildt.
Brombær er rige på fibre og har et pænt
indhold af C-vitamin og jern.
Friske brombær er sarte og skal helst spises straks efter
plukning eller i hvert fald samme dag.
Ribs, solbær og blåbær er lidt mere robuste og holder sig friske et par dage.
Har du flere brombær, end I kan spise med
det samme? Så rens bærrene, pak dem
i små portioner i fryseegnet emballage, og læg dem i fryseren til en anden god gang. Hvis du vil have løsfrosne bær, kan du lægge dem i ét
lag på et fad, som sættes i fryseren.
Når bærrene er frosne, kan de pakkes
i bokse eller fryseposer og sættes
tilbage i fryseren.