Brombær

Brombær

Det er nu, brombærrene vælter frem i krat og hegn, i haver, ved skovveje, i sommerhusområder og måske hos naboen! Tag for dig af de sorte bær og lad dem indgå i kager, marmelade og salte retter – eller i en gin & tonic! Her får du masser af forslag til opskrifter med sæsonens saftige brombær.

Opskrifter med brombær

Brombær er i sæson fra august til oktober

Modne brombær er nemme at plukke – når bærrene er umodne, er de sure og svære at plukke af blomsten. Undgå helst at skylle dem, men gå dem efter for orm og insekter. Bærrene vokser vildt i hele Danmark og har en mild, men aromatisk smag — nogen synes lidt fad. 

Brombær kan spises rå med fløde på eller serveret med is, yoghurt eller skyr. De er velegnet i kager, desserter og friske salater (brombær smager godt sammen med melon) eller syltet som brombærmarmelade. Brombær bruges også som tilbehør til vildt.

Brombær er rige på fibre og har et pænt indhold af C-vitamin og jern.

Friske brombær er sarte og skal helst spises straks efter plukning eller i hvert fald samme dag. Ribs, solbær og blåbær er lidt mere robuste og holder sig friske et par dage. 

Har du flere brombær, end I kan spise med det samme? Så rens bærrene, pak dem i små portioner i fryseegnet emballage, og læg dem i fryseren til en anden god gang. Hvis du vil have løsfrosne bær, kan du lægge dem i ét lag på et fad, som sættes i fryseren. Når bærrene er frosne, kan de pakkes i bokse eller fryseposer og sættes tilbage i fryseren.