Bowls

Bowls

En af tidens helt store madtrends er bowls, hvor maden sirligt anrettes i små farvegrupper i en skål. Det giver en visuelt indbydende servering, men det er ikke den eneste fordel. Naturen er nemlig så smart indrettet, at hvis du sørger for at spise råvarer fra hele farveskalaen, får du automatisk en lige så bred palette af næringsstoffer indenbords.

Bowls kan serveres morgen, middag og aften og være både kold, lun eller varm. Prøv fx en sund og lækker smoothie-bowl med sprød topping til morgenmad og en farverig poke bowl med laks til aftensmad. 

Sådan sammensætter du en god bowl 

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du putter i din bowl, men det gælder først og fremmest om at tænke i forskellige konsistenser og smage. Det en god idé både at tilsætte noget blødt, sprødt, friskt, knasende og til slut en god dressing. Tænk desuden i farver! Forsøg at få så mange forskellige farver som muligt ned i din skål, fx orange gulerødder, grøn avocado, lyserød laks, gul mango, sorte ris osv. 

For at opnå et sundt og næringsrigt måltid, der gør dig mæt og tilpas i lang tid, gælder det også om at få både kulhydrater, proteiner og fedtstoffer med i skålen. Det kunne fx være: 

  • Laks, quinoa og butterbean-dip 
  • Søde kartofler, kikærter, kål og tahindressing 
  • Falafel, avocado, rødløgssalat og pitabrød 
  • Oksekød, kål, edamamebønner og gomadressing, 
  • Svinekød, sprøde grøntsager, jasminris og mayo 
  • Kylling, couscous, sprøde grøntsager og chilidressing 
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar