Bowls

Man spiser som bekendt også med øjnene, så hvorfor ikke sætte knald på farverne og servere en farverig bowl for dine venner og familie.

Bowls

En af tidens helt store madtrends er bowls, hvor maden sirligt anrettes i små farvegrupper i en skål. Det giver en visuelt indbydende servering, men det er ikke den eneste fordel. Naturen er nemlig så smart indrettet, at hvis du sørger for at spise råvarer fra hele farveskalaen, får du automatisk en lige så bred palette af næringsstoffer indenbords.

Bowls kan serveres morgen, middag og aften og være både kold, lun eller varm. Prøv fx en sund og lækker smoothie-bowl med sprød topping til morgenmad og en farverig poke bowl med laks til aftensmad. 

Sådan sammensætter du en god bowl 

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du putter i din bowl, men det gælder først og fremmest om at tænke i forskellige konsistenser og smage. Det en god idé både at tilsætte noget blødt, sprødt, friskt, knasende og til slut en god dressing. Tænk desuden i farver! Forsøg at få så mange forskellige farver som muligt ned i din skål, fx orange gulerødder, grøn avocado, lyserød laks, gul mango, sorte ris osv.

For at opnå et sundt og næringsrigt måltid, der gør dig mæt og tilpas i lang tid, gælder det også om at få både kulhydrater, proteiner og fedtstoffer med i skålen. Det kunne fx være: 

 • Laks, quinoa og butterbean-dip 
 • Søde kartofler, kikærter, kål og tahindressing 
 • Falafel, avocado, rødløgssalat og pitabrød 
 • Oksekød, kål, edamamebønner og gomadressing, 
 • Svinekød, sprøde grøntsager, jasminris og mayo 
 • Kylling, couscous, sprøde grøntsager og chilidressing

Er du typen, der laver din bowl freestyle – eller går du på jagt i opskrifter for at finde en afprøvet klassiker? Vi har samlet 30 fantastiske opskrifter, som du kan finde herunder, så du kan lave dine egne lækre bowls.

Bowls til middag- og aftensmad

Bowls til morgenmad

5 gode grunde til at bowls er den perfekte hverdagsret

 1. Alsidigheden selv. Uanset om du er til asiatisk, mellemøstlig eller sydamerikansk mad, er der en bowl, der passer til din smag. Fra pokebowls med frisk fisk og sushi til fyldige falafelbowls, er der ingen grænser for, hvad du kan skabe i en skål.
 2. Nemme og hurtige at smide sammen. Mange bowl-opskrifter kræver minimal tilberedning og kort tid i køkkenet. Det gør dem til et ideelt måltid, når det skal være både hurtigt, nemt, sundt og nærende. 
 3. Perfekt til rester og madspild. Har du ris, pasta eller grøntsager tilovers fra en anden ret? Intet problem! Du kan nemt sammensætte en lækker bowl ved at tilsætte et par ekstra ingredienser og en passende sauce. Dette er en miljøvenlig og økonomisk måde at nyde en lækker aftensmad på.
 4. Perfekt balance mellem smag og tekstur. De indeholder ofte en blanding af rå og tilberedte ingredienser, der sørger for en interessant variation i tekstur og smag. Kombinationen af friske grøntsager, mørt kød eller fisk og en lækker sauce skaber en skål fyldt med harmoni og lækkerhed.
 5. Fyldt med sunde og nærende ingredienser. Bowls indeholder typisk sunde og nærende ingredienser. De er fyldt med friske grøntsager, magert protein og sunde fedtstoffer, der giver en god balance mellem næringsstoffer og kalorier.