Blommer

Sensommeren byder på solmodne og søde blommer, der både kan grilles, bages, syltes eller nydes som de er. Få

Blommer

Blommer kommer i forskellige farver og størrelser, og så er det faktisk den næstmest dyrkede frugt i verden – næst efter æbler.

Der står blommetræer i mange danske haver og beriger ejerne med store mængder af de lækre stenfrugter, og blommetræer vokser også vildt nogle steder. Har du et blommetræ med flere blommer end du når at spise, kan du lave portvinssyltede blommer eller hjemmelavet blommesaft.

Blommens søde, friske og let syrlige smag gør sig godt i såvel det søde som det salte køkken. Blommens friske smag er skøn, hvis den spises rå enten som en snack eller i en salat. Man kan især få sødmen til at træde frem, hvis de tilberedes med varme. Smid dem f.eks. på grillen og servér grillede blommer med is eller bag den franske dessert galette med blommer.

Hvornår er blommer i sæson?

Sæsonen afhænger lidt af blommesorten, men de fleste blommer er i sæson fra august til september. Det lyder måske som en kort frist, men bare rolig, blommetræerne sparer ikke på produktionen af frugterne.

De udenlandske blommer man kan købe i supermarkedet, kommer ikke i nærheden af, hvor fantastisk en dansk, solmoden blomme smager. Smagen er sød og aromatisk og både skræl og frugtkød er blødt og lækkert.

Der findes mange sorter af blommer

Du kan få mange forskellige slags blommer, som varierer i størrelse, farve og smag. Af de rødlige og blålige blommer er Opal, Italiensk sveske, Jubileum, Kirkes og Victoria nogle af de mest populære i haven. Du kan også få gule og grønne blommersorter såsom Reine Claude d’Ouillins eller Bruuns Reine Claude.

Blommer kan fryses

Har du et blommetræ i haven, der giver mange blommer, kan du fryse dem og få glæde af dem senere på året. Det er en god ide at udstene blommerne, inden de fryses. Blommernes frugtkød kan godt blive lidt blødt, når de tøs op, så de egner sig bedst til retter, hvor de alligevel skal tilberedes og blive bløde.