Blåbær er et populært, lille bær, som vi gerne bruger i alt fra morgenens smoothie til aftensmadens salat eller til kagen til dessert. Når vi taler om blåbær, skærer vi ofte alle over én kam, men vidste du, at der faktisk er flere blå bær, der ligner hinanden til forveksling!
De tre arter, der især er svære at skelne mellem, er almindelig blåbær, amerikansk blåbær og mosebøllebær. Den mest synlige forskel er, at almindelige blåbær har blåt frugtkød i modsætning til de to andre, der har hvidt frugtkød. Du vil nok ofte selv have set, at blåbærrene ikke er blå indeni, og det er fordi butikkerne primært sælger amerikanske blåbær.
Blåbær har en mild, sød smag som gør det oplagt at kombinere den med andre smage i f.eks. en blåbær-solbær-marmelade med lakrids. Du kan også lade den milde blåbærsmag stå frem og give lækker konsistens i en blåbærkage med vanilje eller servere dem på klassisk vis til amerikanske pandekager.