Bagværk med safran

Safran kendetegnes for sin smukke røde farve og for sin karakteristiske, eksotiske smag og duft. Det er den røde farve, der giver bagværk med safran sin intense gule farve.

Bagværk med safran

Safran er et eksklusivt krydderi, der kommer fra blomsten safrankrokus. Nærmere bestemt er safran-krydderiet tørrede støvfang fra safrankrokussen, og dets udseende kan måske bedst sammenlignes som små, tørrede græsstrå dyppet i en rød malerbøtte. Smagen er intens, eksotisk og med noter af sødmefuld honning, og safranets røde farve giver mad og bagværk en intens gul farve, når det tilsættes.

Safran er verdens dyreste krydderi, og derfor er det nærliggende, at det har fået kælenavnet ”det røde guld”. Prisen afhænger af safranets renhed, og selvom det lyder eksklusivt, kan det købes i de fleste supermarkeder, så du kan forkæle dit bagværk med den rige smag fra det rige krydderi.