Bacon

Bacon

Løber tænderne i vand, når du hører bacon? Det forstår vi godt, for bacon er fuld af smag, og er svært ikke at holde af. Bacon er en perfekt smagsgiver, og derfor bruges bacon ofte som kilde til salt og smag i større retter - eller som knasende tilbehør i burgers og til røræg. 


Er du klar på en række af opskrifter, der får mundvandet til at løbe? Så se med herunder, hvor du får vores bedste opskrifter med bacon.

Bacon

BACON, BACON OG ATTER BACON

Det stykke udskæring vi kalder bacon, er grisens brystflæsk. Bacon sidder mellem grisens bov og skinke, og er blevet en meget populær udskæring i Danmark.

I Danmark har vi tradition for at mene, at vi har den eneste rigtige ”bacon” i verden. Dansk bacon er kendetegnet ved de tynde skårede skiver, som kan steges helt sprøde, så de giver knas til alt fra burger, sandwich og røræg.

Vi har endda chips, som hedder bacon-chips – og bacon er også hurtigt blevet en del af rigtig mange retter i danske køkkener.

Steg bacon i ovn

Bacon er fedtholdigt, og derfor kan det være nemmere at stege bacon i ovnen, så du ikke sviner køkkenet til. Dertil er det let at lave en stor omgang bacon på samme tidspunkt!

Bacon som smagsgiver

Bacon er en naturlig smagsgiver. Bacon har stort indhold af fedtstoffer og salt, hvilket gør, at du ikke behøver mange gram bacon, før det giver en masse smag til din ret.

Bacon i skriver og i tern

Når du tænker på bacon, tænker du så også på de flade pakker med tyndskåret bacon? Ja, det er nok den bacon, vi er gladest for i Danmark. Men der findes selvfølgelig også bacontern – som er god i flere sammenhænge.

Skal du lave en gryderet, er det naturligvis bedst at bruge tern, skal du have bacon til røræg, i din burger eller noget tredje, så er det den tyndskårede udgave du skal have fat i.

Kan bacon fryses? 

Man kan altid bruge bacon, ikke? Har du købt for meget bacon, kan du sagtens fryse det ned. Frys bacon rå, og tag op af fryseren en time inden du skal bruge det. Så kan du igen skille lagene af baconskiver fra hinanden.

Sådan steger du perfekt bacon

Hemmeligheden bag perfekte skiver sprød bacon er tid! Giv endelig ikke din bacon for høj varme fra start. Steg bacon ved middel varme, så fedtet når at smelte inden kødet bliver mørkt. Sådan får du sprøde skiver bacon.