Avocado

Avocado er proppet med gode fedtstoffer, kan sænke dit kolesteroltal og fylde dig med vitaminer og kostfibre.

Avocado

Det er svært at beskrive avocadoen, for den er noget helt specielt. Den noprede skal starter hård og grøn, men ender med at være mørk og eftergivende, når man giver den et tryk. Og så er der det bløde frugtkød, som giver en lykkerus af dimensioner, når man åbner avocadoen og oplever, at det er perfekt pastelgrønt og lige til at spise. 

En avocado opfattes af de fleste som en grøntsag, men er faktisk en frugt, som vokser på træer i subtropisk klima. Frugterne plukkes, når de er akkurat modne, men stadig hårde, så de ikke tager skade under transporten.

Avocado kan bruges i både søde og salte opskrifter. Frugtens nøddeagtige smag og cremede konsistens gør den velegnet til dips, salater, smoothies og andre kolde retter, men den er lækker, som den er, på et stykke ristet rugbrød. Avocado kan med fordel også forvandles til en cremet avocado-is eller lækker avocado-kage. 

Tjek modenheden

Et let klem virker, men skader desværre frugtkødet, der kan blive brunt og plettet. Fjern i stedet den lille stilk på toppen, og tjek farven under. Er den lysegrøn, er avocadoen perfekt moden.


Opbevaring 

Avocadoer skal opbevares ved stuetemperatur. Vil du sætte modningsprocessen op, kan du lægge dem i en pose med et æble, en banan eller tomat. Disse frugter udskiller nemlig gasarten ethylen, som speeder modningsprocesen op. 

Undgå brune pletter på avocado

Avocadokødet oxiderer let og bliver brunt. Det kan du imidlertid undgå, hvis du tilsætter lidt citronsaft. C-vitaminet i citronsaften forsinker brunfarvningen af avocadokødet.

Kan avocado fryses? 

Du kan godt fryse avocado. Halvér avocadoerne, kom lidt citronsaft på, og læg dem i en frysepose, der kan lukkes helt tæt. Du kan også mose frugtkødet sammen med lidt citronsaft, og fryse mosen ned i en lufttæt emballage. Så er den klar til en portion guacamole. 


Powered by Froala Editor