Det er svært at beskrive avocadoen, for den er noget helt specielt. Den noprede skal starter hård og grøn, men ender med at være mørk og eftergivende, når man giver den et tryk. Og så er der det bløde frugtkød, som giver en lykkerus af dimensioner, når man åbner avocadoen og oplever, at det er perfekt pastelgrønt og lige til at spise.
En avocado opfattes af de fleste som en grøntsag, men er faktisk en frugt, som vokser på træer i subtropisk klima. Frugterne plukkes, når de er akkurat modne, men stadig hårde, så de ikke tager skade under transporten.
Avocado kan bruges i både søde og salte opskrifter. Frugtens nøddeagtige smag og cremede konsistens gør den velegnet til dips, salater, smoothies og andre kolde retter, men den er lækker, som den er, på et stykke ristet rugbrød. Avocado kan med fordel også forvandles til en cremet avocado-is eller lækker avocado-kage.