Asparges

Dampet, grillet, rå eller bagt? Sæsonens friske asparges skal nydes i den korte tid, de er her.

Asparges

Der er noget ganske særligt over de danske asparges. De er fine i smagen og har en fast blødhed i konsistensen, som er svær at modstå. Vi venter tålmodigt på at kunne sætte tænderne i dem, så det er med at få dem på bordet, inden sæsonen pludselig er forbi. 

Asparges gør sig både som snack, som forret og som hovedret. Husk, at den nederste, træede ende skal knækkes af dér, hvor aspargesen naturligt giver efter, når du bøjer den. Enderne og aspargesskrællerne kan bruges til at koge fond på. Du kan også tilsætte dem, når du koger nye kartofler eller andre grønsager. Det giver en dejlig smag. 

Udnyt den korte aspargessæson

Aspargessæsonen varer et øjeblik. Fra midt april til sankthans, lidt afhængig af vejret, selvfølgelig. Asparges i sæson er, som vi kan li' dem - de er større, tykkere og smager bare bedre.

  • Lav en klassisk kartoffelsalat med sprøde asparges og en skøn honning-dijon-dressing, eller nyd en hotdog med rejesalat og friske grønne asparges.
  • Dampede asparges med muslinger er en skøn ret til en aften i godt selskab, mens en cremet aspargessuppe med kokosstegt kylling vil varme sjælen på en kølig dag.
  • En sprød aspargestærte med spinat og parmaskinke er perfekt til en let frokost, eller prøv at grille asparges med ost og valnødder som en lækker forret.
  • Mulighederne er uendelige, så lad dine smagsløg guide dig, og nyd de lækre retter, du kan lave med dine friske asparges.

Se vores favoritter med asparges lige her:

Ved du, hvad forskellen er på grønne og hvide asparges?

Det er faktisk samme plante med og uden forårssolens kys. Grønne asparges har fået deres karakteristiske grønne farve og robuste tekstur takket være solens stråler. De hvide asparges er dyrket under jorden, hvor de beskyttes mod solens stråler og bevarer deres hvide farve og bløde tekstur.

Og - nå ja - grønne asparges er faktisk mere næringsrige end deres hvide modparter. De har mere C-vitamin og kostfibre, hvilket også er værd at have med.