Aftensmad på 30 minutter

Nu er det slut med at kigge træt og formålsløst i køleskabet hver eftermiddag!

Aftensmad på 30 minutter

Er det også de samme 8-10 retter, der går igen på madplanen hjemme hos dig? Nem og hurtig hverdagsmad står højt på de flestes ønskeliste i en hektisk hverdag med masser af praktiske gøremål, men ofte rækker fantasien ikke til at opfinde nye, spændende smagsbekendtskaber igen og igen. Så læs med her, hvor vi præsenterer en håndfuld lynhurtige middagsretter, du nemt kan lave i de travle hverdage.

Find inspiration i bunden af artiklen!

Hurtige tips til hurtig aftensmad

  1. Kokkerér med få ingredienser: Mad behøver ikke være en kompliceret proces med en lang indkøbsliste. Der findes utallige lækre retter med få ingredienser, der er både nemme og hurtige at lave. Prøv fx en nem risotto med spinat og rejer eller en omgang laks i cremet spinatsauce. Se mange flere retter med få ingredienser her.
  2. Fadretter – den nemme løsning: Den nemmeste madret er en fadret. Smid alle ingredienser i ét fad, og lad det passe sig selv i ovnen. Prøv fx et kartoffelfad med italienske kødboller eller bagt pasta med aubergine, svampe og mascarpone. Se masser af opskrifter på fad-retter her.
  3. Lav frysevenlige retter: Madlavning i store portioner og frysning af resterne kan være en livredder på de dage, hvor du ikke har tid eller energi til at lave mad fra bunden. Rigtig mange retter egner sig godt til at blive frosset ned, herunder kødsovs, suppe, gryderetter, og lasagne. F.eks. en god omgang kylling i karry eller en nem quinoa-lasagne. Se mange flere fryseegnede retter her
  4. Følg eller lav en madplan: Aftensmaden er væsentligt lettere, hvis du ikke først skal til at finde ud af, hvad du skal lave. En madplan hjælper med at organisere og strukturere din aftensmad for hele ugen. Den sparer dig tid, reducerer spild, letter indkøb og hjælper med at tage nogle sundere valg. Få inspiration til din madplan hver uge her: Ugens madplan.

Se her, hvordan du food-prepper:


Kast dig ud i vores lynhurtige middagsretter, der alle kan laves på mindre end 30 minutter, og vi lover, at de alle vil kandidere til posten som familiens nye favoritter.