Za'atar-spyd og couscous med grønt
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
Pift hverdagen op med et velsmagende, mellemøstligt måltid!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær hver skinkeschnitzel i 2-3 lange strimler.
Bland knust hvidløg, za’atar og olie. Vend kødet i marinaden, og lad det trække lidt.
Bring bouillon i kog, og tilsæt couscous. Kog op, læg låg på, og sluk for varmen. Lad couscoussen trække i ca. 6 minutter. Vend 0,5 dl olie og citronsaft i, og smag til med salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Steg dem i olie på en pande sammen med knust hvidløg og za’atar – de skal stadig have bid.
Pil og skær rødløg i tynde skiver, og bland dem i couscoussen sammen med gulerødderne.
Sæt kødet på spyd, og steg det på en (grill)pande i ca. 2 minutter på hver side. Servér spyddene med couscous og krydderurter.
Tip!
Det mellemøstlige krydderi za’atar er en god blanding af salt og surt. Køb det hos en arabisk købmand eller på asaspice.dk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk