Za'atar-krydderi
24. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Det mellemøstlige blandingskrydderi skaber små mirakler på bl.a. salater, brød og i varme retter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist sesamfrøene på en tør pande i et par minutter, til de dufter og danser. Tag dem af panden, og lad dem køle af.
Knus sesamfrøene i en morter. Tilsæt oregano, timian, merian, sumak og salt, og knus det hele let sammen.
Fyld din za'atar i et lufttæt glas, og brug det helst inden for 14 dage.
Tip!
Dine krydderier bliver ikke dårlige af at stå længe, men magien forsvinder, jo længere tid de står på krydderihylden. Så brug dem hurtigst muligt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk