Yoghurtmousse med vanilje og grov æblekompot
En skøn og delikat efterårsdessert, som minder om en gammeldags æblekage. Yoghurten gør moussen blød og let med et let syrligt strejf.

31-60 min.
(0)
30. oktober 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam
Bemærk:Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
glas
Yoghurtmousse med vanilje
- husblas
- 3 blade
- vaniljestænger
- ½
- sukker
- 90 g
- citronsaft
- 4 spsk.
- piskefløde
- 3 dl
- græsk yoghurt 10 %
- 1 dl
Grov æblekompot
- æbler
- 3
- vaniljestænger
- ½
- sukker
- 30 g
- citronsaft
- 2 spsk.
Til servering
- pekannødder
- 35 g
Sådan gør du
Yoghurtmousse med vanilje
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Opvarm vanilje, sukker og citronsaft i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sukker-citron-lage. Afkøl lagen, til den er lun.
Pisk fløden til let skum med en elpisker. Rør græsk yoghurt i sukker-citron-lagen, og vend herefter denne blanding sammen med flødeskummet. Fordel moussen i 6 små portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 4 timer.
Grov æblekompot
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring æbler, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker og citronsaft i kog i en gryde. Lad det småkoge i 8-10 minutter, til æblerne er kogt let ud, men stadig har lidt struktur. Afkøl kompotten, og kassér den tomme vaniljestang.
Servering
Rist pekannødderne let gyldne på en tør pande, og hak dem groft. Anret en skefuld æblekompot oven på yoghurtmoussen, og drys med pekannødder.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner