Yoghurtis med jordbærsorbet og friske jordbær
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
I denne opskrift blandes hvid yoghurtis med rød jordbærsorbet, så den færdige is får en flot rød/hvid marmorering.
Bemærk
Frysetid, jordbærsorbet: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør sukker og yoghurt sammen, til sukkeret er helt opløst. Kør yoghurten i en ismaskine, til den har en blød og cremet konsistens, det tager ca. 30-45 minutter afhængigt af ismaskinen.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve. Læg jorbærrene på et stykke bagepapir på en tallerken, og sæt dem i fryseren i mindst 1 time.
Blend de frosne jordbær med sukker i en minihakker eller foodprocessor til en blød sorbet. Vend sorbeten forsigtigt sammen med den frosne yoghurtis. Stil isen i fryseren i ½ time, til den er blevet fast.
Riv skallen af limefrugten. Pynt isen med fintrevet limeskal og friske jordbær skåret i halve lige inden servering. Lav evt. kugler af isen med en isske, og servér isen i skåle eller isvafler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem frozen yogurt opskrift