Yoghurtis med jordbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækker, hjemmelavet jordbæris på youghurt, citron, jordbær og sukker.
Bemærk
Marinering på køl, jordbær: 1-2 timer. Frysetid: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Nip jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og læg dem i en skål. Drys sukker over, og ryst skålen, så sukkeret fordeler sig jævnt.
Lad jordbærrene marinere 1-2 timer på køl, til sukkeret er opløst, og bærrene afgiver saft.
Pres saften af citronen ud over de marinerede jordbær, og hæld det hele over i en blender.
Blend jordbærrene til en fin puré. Tilsæt yoghurt, og blend igen til en jævn iscreme.
Hæld iscremen i en fryseegnet plastikboks, og stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt i isen ca. 1 gang i timen de første 3 timer for at undgå, at isen krystalliserer.
Tip!
Er du den heldige ejer af en ismaskine, kan du følge opskriften til og med trin 3 og herefter blot hælde iscremen over i din ismaskine og lad den gøre resten af arbejdet. Efter en halv times tid i ismaskinen vil isen være serveringsklar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Sund opskrift på frozen yoghurt