Yoghurtis med jordbær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Lækker, hjemmelavet jordbæris på youghurt, citron, jordbær og sukker.

Bemærk
Marinering på køl, jordbær: 1-2 timer. Frysetid: Mindst 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Nip jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og læg dem i en skål. Drys sukker over, og ryst skålen, så sukkeret fordeler sig jævnt.
Lad jordbærrene marinere 1-2 timer på køl, til sukkeret er opløst, og bærrene afgiver saft.
Pres saften af citronen ud over de marinerede jordbær, og hæld det hele over i en blender.
Blend jordbærrene til en fin puré. Tilsæt yoghurt, og blend igen til en jævn iscreme.
Hæld iscremen i en fryseegnet plastikboks, og stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt i isen ca. 1 gang i timen de første 3 timer for at undgå, at isen krystalliserer.

Tip!

Er du den heldige ejer af en ismaskine, kan du følge opskriften til og med trin 3 og herefter blot hælde iscremen over i din ismaskine og lad den gøre resten af arbejdet. Efter en halv times tid i ismaskinen vil isen være serveringsklar.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar