Yoghurtgifler med marcipan og appelsin
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Dejen til giflerne er lavet med yoghurt, så de får en dejlig let og blød konsistens. Kan du ikke få fat på Odense Marcipan Orange, kan du bruge almindelig ren rå marcipan og blot tilsætte fintrevet skal fra en usprøjtet appelsin.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret ved svag varme. Bland det sammen med mælk og yoghurt i en stor skål, og rør gæren ud i blandingen.
Riv skallen af citronen. Tilsæt sukker, salt, appelsinskal, speltmel og hvedemel. Ælt dejen sammen, til den er glat og smidig.
Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul hvert stykke dej ud til en stor, flad cirkel, og skær hver cirkel i trekanter.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør og sukker. Rør dog ikke for meget, da remoncen så kan skille.
Læg 1 stor teskefuld remonce i den brede ende af hver trekant, og rul trekanterne stramt sammen 1 ad gangen. Buk enderne lidt ind under giflerne, så remoncen ikke flyder ud under bagningen.
Læg giflerne på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag giflerne i en 225º varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen, og dekorer de let afkølede gifler med chokoladen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk