Yoghurt med solbærsyltede pærer
24. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Sylt pærerne dagen i forvejen, så er der hurtigt en smuk og smagfuld topping til yoghurten.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl citronen, og skær den i skiver. Hæld dem i en gryde sammen med solbærsaft, vand og timian, og kog op.
Skræl imens pærerne. Flæk dem, og fjern kernehuset med en teske.
Læg pærerne i lagen, og lad dem simre i 6-8 minutter. Tag gryden af varmen, og gem pærerne i lagen indtil brug.
Tag 1 dl lage fra, og kog den ind til det halve. Sæt den koldt indtil brug.
Anret yoghurt i dybe tallerkner, top med afdryppede pærer, lidt indkogt lage, timian og hakkede pistacier. Servér straks med et dryp honning.
Tip!
Pærerne kan selvfølgelig også serveres med en kugle vaniljeis til dessert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk