Yoghurt-is med honning og hindbær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Det lyder måske besværligt at skulle lave is fra bunden, men denne opskrift er virkelig nem at gå til og har en skøn smag af honning.

Bemærk
Frysetid: 4-5 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

en aflang form, ca. 1½ l

Sådan gør du

Pisk æggehviderne med en elpisker i en skål, til de er luftige. Tilsæt honning og salt, og pisk videre i 5-7 minutter, til du får en tyk og blank marengsmasse.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften fra citron. Rør yoghurt, flormelis, vaniljekorn og citronsaft sammen med en ske i en anden skål.
Vend først et par skefulde af marengsmassen i yoghurtblandingen. Vend herefter forsigtigt resten af marengsmassen i, til du får en jævn og luftig iscreme.
Beklæd formen med husholdnings-film, så den hænger et godt stykke ud over kanterne. Fordel halvdelen af iscremen i formen, læg 125 g hindbær på, og top med resten af iscremen. Glat overfladen med en ske, og fold husholdningsfilmen ind over isen.
Sæt isen i fryseren i 4-5 timer, gerne natten over.
Tag isen ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Anret den på et fad, og pynt med hindbær og grofthakkede pistacienødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar