Yoghurt-is med honning og hindbær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det lyder måske besværligt at skulle lave is fra bunden, men denne opskrift er virkelig nem at gå til og har en skøn smag af honning.
Bemærk
Frysetid: 4-5 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
en aflang form, ca. 1½ l
Sådan gør du
Pisk æggehviderne med en elpisker i en skål, til de er luftige. Tilsæt honning og salt, og pisk videre i 5-7 minutter, til du får en tyk og blank marengsmasse.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften fra citron. Rør yoghurt, flormelis, vaniljekorn og citronsaft sammen med en ske i en anden skål.
Vend først et par skefulde af marengsmassen i yoghurtblandingen. Vend herefter forsigtigt resten af marengsmassen i, til du får en jævn og luftig iscreme.
Beklæd formen med husholdnings-film, så den hænger et godt stykke ud over kanterne. Fordel halvdelen af iscremen i formen, læg 125 g hindbær på, og top med resten af iscremen. Glat overfladen med en ske, og fold husholdningsfilmen ind over isen.
Sæt isen i fryseren i 4-5 timer, gerne natten over.
Tag isen ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Anret den på et fad, og pynt med hindbær og grofthakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Sund opskrift på frozen yoghurt