Ymerfromage med lakrids og hindbær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Ymer og rugbrød? Nej, det er IKKE morgenmad, men en god gammel dessertklassiker i form af fløjlsblød ymerfromage med et spændende twist af rugbrød og lakrids!
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer (gerne natten over).
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Rør ymer, brun farin og lakridspulver sammen i en skål, til farinen er opløst.
Tag husblassen op af skålen, og smelt den forsigtigt over vandbad med det vand, som hænger ved.
Rør forsigtigt den smeltede og let afkølede husblas i ymerblandingen – her er det vigtigt, at husblassen ikke er for varm, og ymerblandingen ikke er for kold, for ellers får husblassen et “kuldechok”, som får den til at klumpe, når den blandes med ymeren.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i ymerblandingen. Fordel ymerfromagen i glas, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer (gerne natten over).
Smuldr rugbrødet, og bland det med farin. Steg det i smør på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter, til det er sprødt.
Tag panden af varmen, og rør den knuste lakrids i rugbrødsblandingen. Bred rugbrødsblandingen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle af.
Tag ymerfromagen ud af køleskabet 5 minutter før servering. Pynt med hindbær og rugbrødsdrys med lakrids.
Tip!
Lakridspulver fås bl.a. i Mad & Vin, hos Specialkøbmanden, Panduro Hobby og flere steder på internettet. Knust rålakrids (fx “Raw Liqcorice Powder” by Johan Bülow) fås hos Meyers Deli, i større supermarkeder og flere steder på internettet. Alternativt kan du lave det selv ved at knuse en stang engelsk lakrids fint med en kagerulle.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk