Ymer-panna cotta med timian-karamel og pærer
21. juni 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Syrlig panna cotta, søde pærer og parfumeret karamel. Her er en sofistikeret dessert, der trækker på god gammel dansk tradition.
Bemærk
Ymer-panna cotta’en skal sætte sig på køl i 2-3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Udblød husblas i koldt vand. Bring fløde og sukker i kog i en lille gryde; skru ned, og lad det simre stille i ca. 5 minutter. Opløs husblassen heri, og lad blandingen køle ned, til den er 45°-50°. Vend ymer i, og hæld blandingen i portionsglas. Lad den sætte sig på køl i 2-3 timer.
Hæld sukker, vand og timian på en pande, og varm det op, til det er blevet til kastanjefarvet karamel. Skru helt ned for varmen, og tilsæt smørret. Rør rundt i karamellen, og hæld fløden i. Fjern timianstilkene, og hæld karamellen på glas.
Skær pærerne i tern eller lav dem til små kugler med et parisiennejern. Dryp med masser af karamel, anret pærerne oven på, og pynt med frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk panna cotta opskrift