Ymer med friske bær og rugbrødsdrys
14. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
En skøn morgenservering med ymer, rugbrødsdrys og friske bær. Så bliver det lidt nemmere at komme ud af sengen.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr rugbrød og sukker til grove krummer med fingrene i en skål. Bland solsikkekerner og hørfrø i.
Tænd ovnen på 180°. Fordel rugbrødsblandingen på en bageplade med bagepapir, og rist det i ovnen i ca. 15 minutter, til det er gyldent – vend rundt i det undervejs. Tjek, at rugbrødsdrysset er sprødt, ellers skal det have et par minutter mere. Tag bagepladen ud af ovnen, og afkøl rugbrødsdrysset helt. Opbevar det i en lukket beholder eller i et glas med låg.
Skyl og afdryp bærrene. Skær jordbær i halve eller kvarte. Hæld ymer i 4 portionsskåle, og top med rugbrødsdrys og friske bær. Pynt med citronmelisse og et lille drys frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk