Ymer-cheesecake med champagnegelé

13. april 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Denne cheesecake er syrlig og cremet og har en lækker top af gelé med smag af champagne.

Ingredienser

Udstyr

1 springform på 26 cm

Sådan gør du

Knus kiks og sukker i en foodprocessor, til det er fintmalet.<br /> Smelt smørret i en kasserolle, og rør det i kikseblandingen.<br /> Pres blandingen ud i bunden og lidt op ad siderne i springformen.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 mintuter.
Bland ymer, flødeost, mascarpone, flormelis, vaniljekorn og citronskal og -saft til en ensartet creme.
Klem vandet af husblassen, og smelt husblassen over svag varme i en kasserolle. Vend hurtigt ca. 1/3 af ymercremen godt sammen med husblassen, og vend det derefter sammen med resten af ymercremen.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker, og vend skummet i cremen. Fordel flødeostecremen på kiksebunden, glat overfladen, og sæt cheesecaken på køl i mindst 3 timer.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Varm champagne og sukker op ved svag varme i en kasserolle, til sukkeret er opløst. Blandingen skal bare være lun.
Klem vandet af husblassen, og smelt den i blandingen. Fordel forsigtigt champagnegeléen over kagen, og sæt den på køl i mindst 3 timer til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar