Ymer-cheesecake med champagnegelé
13. april 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Denne cheesecake er syrlig og cremet og har en lækker top af gelé med smag af champagne.
Ingredienser
Udstyr
1 springform på 26 cm
Sådan gør du
Knus kiks og sukker i en foodprocessor, til det er fintmalet.<br />
Smelt smørret i en kasserolle, og rør det i kikseblandingen.<br />
Pres blandingen ud i bunden og lidt op ad siderne i springformen.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 mintuter.
Bland ymer, flødeost, mascarpone, flormelis, vaniljekorn og citronskal og -saft til en ensartet creme.
Klem vandet af husblassen, og smelt husblassen over svag varme i en kasserolle. Vend hurtigt ca. 1/3 af ymercremen godt sammen med husblassen, og vend det derefter sammen med resten af ymercremen.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker, og vend skummet i cremen. Fordel flødeostecremen på kiksebunden, glat overfladen, og sæt cheesecaken på køl i mindst 3 timer.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Varm champagne og sukker op ved svag varme i en kasserolle, til sukkeret er opløst. Blandingen skal bare være lun.
Klem vandet af husblassen, og smelt den i blandingen. Fordel forsigtigt champagnegeléen over kagen, og sæt den på køl i mindst 3 timer til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk