Wraps med quinoadeller og sød chilidressing
25. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De små grønne deller er saftige og smagfulde og superlækre som fyld i bløde tortillaer. Der bliver 20-25 deller af portionen, så gem evt. overskydende deller til madpakken dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl quinoaen grundigt i koldt vand, og kog den i en gryde efter anvisning på emballagen. Afdryp.
Pil og hak løget fint. Skyl broccolien, og hak den fint med en kniv, eller giv den en tur i foodprocessoren, til det ligner grove brødkrummer. Hæld den hakkede broccoli i en stor sigte, og overhæld den med kogende vand. Afdryp godt.
Bland kogt quinoa sammen med løg, broccoli, æg, mozzarella, rasp og mel i en skål, og krydr med spidskommen, chili, salt og peber.
Form farsen til 20-25 små frikadeller, og tilsæt evt. lidt mere rasp eller mel, hvis farsen er for våd. Lad dellerne hvile på en tallerken i 15 minutter.
Steg dellerne i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Skyl spidskålen, og hak den fint. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Pluk korianderen. Bland det hele sammen i en salatskål.
Pres saften af begge limefrugter, og rør den sammen med sukker i en lille skål. Massér limedressingen sammen med kålsalaten, og krydr med salt og peber. Lad gerne salaten trække på køl i 30 minutter før servering, hvis du har tid.
Rør cremefraiche, sød chilisauce og ketchup sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Lun wrapsene, og fyld dem med spidskålssalat, quinoadeller og sød chilidressing.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk