Wraps med gyros-kylling
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Gyros er den græske udgave af kebab, og her får den en følgesvend i ”landsmanden” tzatziki. Lækkert indhold, der går godt i wraps, og som både kan spises derhjemme eller tages med på picnic.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet.
Steg de gyrosmarinerede kyllingestrimler på en pande ved høj varme.
Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte.
Pil og pres hvidløg. Pres saften af citronen. Rør hvidløg sammen med yoghurt, citronsaft og peber.
Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend den i yoghurten.
Pil og skær rødløget i tynde både. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl og tør salaten. Hak mynten groft.
Fordel kylling, rødløg, tomatskiver, mynte, salat og tzatziki i en stribe i midten af hver tortillawrap, og rul dem sammen.
Tip!
Lav evt. dit eget gyroskrydderi ved at blande koriander, spidskommen, paprika, hvidløgspulver, tørret oregano, timian, kanel og en smule chili.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk