Wraps med falafel og råkost
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Wraps med falafel smager hammergodt, og så er retten helt uden kød, men med masser af protein fra kikærter og bønner. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og læg dem i en blender/foodprocessor sammen med revet citronskal, solsikkeolie, spidskommen og koriander. Blend det godt sammen.
Skyl og afdryp bønner og kikærter i en sigte, og blend dem godt sammen med løgblandingen til en ensartet masse. Kom massen over i en skål, og rør æg, mel og sesamfrø i. Krydr med salt og peber.
Varm olien op i en lille gryde, og form falaffelmassen til ovale kugler med en dessertske. Steg dem i olien i 3-4 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Afdryp på fedtsugende papir.
Skræl og riv gulerødder og rødbeder, og vend det med friskpresset citronsaft.
Rør fromage frais med finthakket chili, salt og peber.
Lun wrapsene, og smør dem med lidt af chilidippen. Anret dem med råkost og falafler, og server med resten af chilidippen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk