Wokret med oksekød og grøntsager i østerssauce
10. maj 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Kombinér det asiatiske og det nordiske køkken i en saftig wokret med svampe, grønkål og gulerødder smagt til med østers- og chilisauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær peberfrugt, gulerødder og svampe i mundrette stykker. Rib og snit grønkålen fint.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter, men ikke bliver sorte.
Brun oksekødet i olivenolie i en wok eller på en pande med høje kanter. Tag kødet op, og steg peberfrugter, gulerødder og svampe ved høj varme i 3-4 minutter. Tilsæt grønkål, fintsnittet hvidløg og sesamfrø. Steg videre et par minutter, og læg kødet tilbage på panden.
Hæld østerssauce, chilisauce og vand over. Varm retten igennem, og smag til med salt, peber og lime.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Skær forårsløg i brede skiver, og drys dem over retten ved servering sammen med koriander og cashewnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk