Wokret med æg og nudler
26. februar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Sammenpiskede æg giver wokretten her fylde og gør den ekstra mættende. De er samtidig med til at binde de øvrige ingredienser sammen, så du får en blød og cremet konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Overhæld dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Skyl peberfrugter, og skær dem i bjælker. Pil ingefær og hvidløg, og riv eller hak dem groft. Del broccoli i mindre buketter, og snit kinakål i strimler. Skyl begge dele.
Varm lidt olie op i en wok eller en pande med høje kanter. Panden skal være stor nok til, at du kan have hele retten på den. Slå æggene ud i en skål, pisk dem let, og steg dem på panden i 1-2 minutter. Tag æggemassen af panden.
Rist ingefær, hvidløg og chiliflager i lidt ny olivenolie på panden i 1 minut ved høj varme. Tilsæt peberfrugter, broccoli og kinakål. Steg i 2-3 minutter, så grøntsagerne falder lidt sammen, men stadig har bid.
Vend nudler, æg, teriyaki- og chilisauce på panden. Smag til med limesaft, sukker, salt og peber, og varm retten igennem.
Skyl basilikumblade, og drys dem over retten ved servering sammen med cashewnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk