Wok med skinke, grøntsager og peanutbutter
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Jacob Helbig
Wok er altid en god ide, for det er både super nemt og hurtigt at tilberede. Prøv denne variant med skinke, grøntsager og peanutbutter!
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time, gerne længere.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør ingredienserne til marinaden sammen. Vend skinkekødet godt rundt i marinaden, og lad det stå på køl mindst 1 time, gerne længere.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler. Skær peberfrugten i tynde stænger, og skær chili i tynde skiver. Skær sukkerærterne igennem på langs. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver.
Opvarm wokken med olie, og lynsteg kødet i et par minutter. Læg det op på risten i wokken eller i en skål, så det holder sig varmt.
Lynsteg gulerødderne i 2 minutter, og tilsæt derefter de øvrige grøntsager. Rør peanutbutter i grøntsagerne, og tilsæt bouillon og lidt af marinaden fra kødet.
Varm godt igennem, og tilsæt så kødet. Tag wokken fra blusset, og vend skyllede bønnespirer i.
Server retten straks med kogte ris til.
Tip!
Lav evt. marinaden om morgenen, og lad kødet marinere i køleskabet, til du kommer hjem fra arbejde – så står aftensmaden hurtigt klar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk