Wok med nudler, squash og tigerrejer
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En hurtig wokret er perfekt til travle dage, og du kan tilføje, hvad du har af grøntsager i køleskabet. Denne lækre opskrift er med nudler, squash og tigerrejer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og pres hvidløg. Pres saften af limefrugten. Rør hvidløg og limesaft sammen med karrypasta, honning, peanutbutter, sesamolie, sojasauce og peber i en skål.
Pil tigerrejerne, hvis du har købt dem med skal, men lad halen blive på. Læg rejerne i saucen.
Skyl squash, og høvl lange, brede bånd af dem med en kartoffelskræller. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Opvarm en wokpande uden fedtstof, og rist sesamfrøene. Tag dem af panden, og sæt dem til side.
Tilsæt tigerrejer og den sauce, de ligger i, og vend godt rundt. Lad det stege ved høj varme i et par minutter. Tilsæt nudler, edamamebønner og squashbånd, og vend rundt.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Top wokretten med avocado, sesamfrø og koriander, og servér straks.
Tip!
Ingen wok? Så bruger du bare en dyb stegepande.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk