Wok med kylling, grøntsager og kokosmælk

22. september 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Wok med kylling, grøntsager og kokosmælk bliver man aldrig rigtigt træt af. Det er både nemt, fuldt af smag og kan varieres i det uendelige. Her får du en variant med blomkål og gulerødder og masser af smag fra den røde karrypasta, limen og fiskesaucen. Top med koriander for det sidste krydrede pift.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm en wok op til rygende varm.
Tilsæt halvdelen af olien, og steg løgbåde under omrøring i 2 minutter. Tag dem herefter op af wokken.
Tilsæt resten af olien, og steg små blomkålsbuketter og skrå gulerodsskiver under omrøring i 2 minutter. Tag dem herefter op af wokken.
Steg karrypasta i 20 sekunder. Hæld kokosmælk på, og bring blandingen i kog. Lad det småkoge i 5 minutter.
Tilsæt kød og grøntsager, og lad det småsimre i ca. 8 minutter, til alt er mørt.
Smag til med fiskesauce og limesaft.
Servér retten drysset med koriander og kogte ris til.

Tip!

Wokken er et stegeredskab og ikke tænkt som et redskab til kogte gryderetter. Saucer som fiskesauce, chilisauce og østerssauce skal du derfor tilsætte, efter kød og grøntsager er stegt, så grøntsagerne bevarer deres sprødhed og ikke koger ud. En undtagelse er dog netop kokosmælk, der godt kan tilsættes tidligere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar