Wienerschnitzel med sprøde kartofler
27. oktober 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Nyd en sprødstegt, knasende schnitzel og kartofler med blancherede asparges og ærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub og halvér kartoflerne, og kog dem 10 minutter i letsaltet vand.
Hæld vandet fra, og steg kartoflerne i smør og olie på en pande i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Bank schnitzlerne let flade med håndryggen eller med en kagerulle.
Vend dem først i mel krydret med salt og peber, dernæst i sammenpisket æg og til sidst rasp.
Steg schnitzlerne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side.
Skyl asparges, og knæk den nederste, træede ende af. Blanchér ærter og asparges i 2 minutter i kogende letsaltet vand.
Smelt smørret i en lille gryde til smørsauce, og lad det brune let.
Anret schnitzlerne med citronskiver, ansjosfileter, kapers og peberrod ovenpå.
Servér med sprøde kartofler, blancherede ærter og asparges og brunet smørsauce.
Tip!
Citronskiven med ansjos, kapers og peberrod kaldes en ”dreng”, fordi det engang var fast arbejde for unge kokkedrenge at klargøre tilbehøret på smørrebrødsrestauranterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk