Wienerschnitzel med sellerisalat
30. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En god schnitzel med sprød panering går man aldrig galt i byen med.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl æblerne, og skræl knoldsellerien. Skær begge dele i tynde stave. Skyl og hak persillen, og bland den sammen med æble og selleri i en skål.
Rør cremefraiche, honning, citronsaft og eddike sammen i en skål. Vend dressingen sammen med grøntsagerne, og smag til med salt og peber. Anret sellerisalaten i en skål, og sæt den på køl indtil servering – gerne i ca. 30 minutter.
Bank kalveschnitzlerne flade med en kødhammer eller håndfladen. Tag tre tallerkener frem, og hæld mel og rasp i hver sin tallerken. Slå æggene ud i den sidste tallerken, og pisk dem let sammen. Krydr melet med lidt salt og peber.
Vend først kalveschnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
Steg schnitzlerne i 2-3 minutter på hver side i olie på en pande (brug evt. to pander),til de er gyldne og gennemstegte. Tilsæt evt. mere olie undervejs. Krydr de færdigstegte schnitzler med salt og peber.
Pil og hak rødløget fint. Skær citronen i både. Servér kalveschnitzlerne med sellerisalat og citronbåde, og top hver anretning med kapers og rødløg.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk