Wienerschnitzel
Nyd en sprødstegt, knasende wienerschnitzel og kartofler med smørsauce og blancherede ærter og asparges.
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du klassisk Wienerschnitzel
Den panerede kalvefilet stammer fra Wien i Østrig, selvom mange tror, at retten er tysk. Du kan få den på de fleste kroer, men du kan heldigvis også lave den derhjemme. Herunder får du vores bedste tips til en klassisk wienerschnitzel.
Hvilket kød er en wienerschnitzel?
En klassisk wienerschnitzel laves af kalvekød, men det ses også, at den laves af svinekød. Du kan finde både wiener- og skinkeschnitzel i køledisken. Hvis du vil have det mest autentiske resultat, foreslår vi, at du vælger schnitzel af kalveinderlår.
Wienerschnitzel stegetid
En schnitzel skal steges i brusende smør i ca. 3 minutter på hver side. Det er vigtigt, at panden er tilpas varm, når du lægger kødet på, ellers risikerer du, at paneringen suger al fedtstoffet til sig og bliver klistret. Steger du derimod din schnitzel ved for høj varme eller i for lang tid, risikerer du, at paneringen falder af.
Wienerschnitzel tilbehør
Selvom wienerschnitzlen stammer fra Østrig, er tilbehøret dansk. Herhjemme serverer vi traditionelt kødet med brasede kartofler, smørsovs, ærter og en 'dreng'. En 'dreng' er en citronskive med ansjos, kapers og peberrod
Wienerschnitzel sovs
En klassisk wienerschnitzel serveres med smørsovs! Heldigvis er det rigtig nemt at lave. Du skal bare bruge en halv pakke smør. Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt i smørret med en ske. Tag gryden af varmen efter ca. 5 minutter, når smørret er bruset op, er gyldent og dufter let af karamel.
Anderledes tilbehør til wienerschnitzel
Er du ikke så meget til det klassiske tilbehør, kan du egentlig bare finde på noget andet. En paneret kalvefilet passer sammen med det meste. Servér f.eks. kødet med spaghetti og fennikelsalat som her eller med ovnkartofler og spidskålssalat som her.
Powered by Froala Editor