Whoopie pies med gulerod og citronfrosting

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Sæt tænderne i en syndig og fristende whoopie pie, der er toppet med syrlig citronfrosting.

Bemærk
Hviletid, dej: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
Bland mel, salt, natron, ingefær og kanel i en skål.
Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker i en anden skål. Tilsæt ægget, og pisk grundigt.
Rør melblandingen i smørblandingen med en røreske, og tilsæt herefter kærnemælk lidt ad gangen.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Vend gulerødder og havregryn i dejen.
Sæt dejen i runde klatter på størrelse med en hel valnød på bagepladerne med god afstand imellem, så der er plads til, at de flyder ud under bagningen.
Bag kagerne (1 bageplade ad gangen) i ovnen i 10-12 minutter, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Riv citronskallen fint og pres citronen, så saften kan bruges. Rør flødeost, flormelis, citronsaft og citronskal sammen til en glat creme.
Kom cremen i en sprøjtepose, sprøjt den ud på bunden af halvdelen af kagerne, og læg dem sammen med den anden halvdel. Servér straks, eller opbevar på køl i op til 1 døgn.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar