Whiskysauce
28. maj 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Til håndskårne fritter, til hakkebøffen, til det gode kød. Klassikeren whiskysauce har en vis sødme og lettere røget smag fra barbecuesaucen (og fra whiskyen, hvis du bruger en røget variant). Alkoholen er fordampet, når saucen er færdig, så børnene kan sagtens spise med.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog halvdelen af whiskyen og al balsamicoen ind til en tyk sirup sammen med sukker, rosmarin og timian.
Tilsæt barbecuesauce, ketchup, tomatpuré og mel, og steg det godt af i siruppen i ca. 1 minut.
Hæld den sidste halvdel whisky i gryden, lad det koge op, og tilsæt bouillonen. Lad det simre i 15 minutter.
Hæld fløden i saucen, og lad den koge med i 10 minutter, til konsistensen er jævn.
Si saucen, og smag til med salt og peber.
Tip!
Saucen kræver nok lidt mere salt, end du umiddelbart tror, så smag den godt til inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk