Whiskysauce

Til håndskårne fritter, til hakkebøffen, til det gode kød. Klassikeren whiskysauce har en vis sødme og lettere røget smag fra barbecuesaucen (og fra whiskyen, hvis du bruger en røget variant). Alkoholen er fordampet, når saucen er færdig, så børnene kan sagtens spise med.

Whiskysauce
31-60 min.

(8)

January 14, 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Saucen kræver nok lidt mere salt, end du umiddelbart tror, så smag den godt til inden servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVET WHISKEY SOVS

Du kender nok whiskey sovs fra restauranter, men har du prøvet at lave den selv? Den smager simpelthen så skønt, og dine gæster vil med sikkerhed være imponerede over dine kokkerier.

Med sin røgede, syrligt-søde smag passer sovsen perfekt til en god bøf og håndskårne pommes, men den er faktisk også lækker til frikadeller, kyllingebryst eller sågar som pastasovs.

Hvor bearnaisesauce giver sved på panden for de fleste, er whiskey sovs langt nemmere at få succes med. Det er dog vigtigt, at du ikke har tændt for emhætten, når du koger whiskyen ind, for så kan du ende med et køkken, der står i flammer.

Hvilken whisky skal jeg bruge til whiskey sovs?

Når du skal lave din egen whiskey sovs, kan du gå efter en whisky i mellemprisklassen. Det behøver ikke være den allerdyreste, og du kan sagtens købe en fra supermarkedet og få en lækker, velsmagende sauce som resultat. Du kan selvfølgelig også godt bruge en dyr kvalitets-whisky, men det vigtigste er, hvor røget den er. Jo mere røget din whisky er, jo mere bitter bliver saucen. Kan du lide den røgede, bitre smag, kan du selvfølgelig bare gå efter en ekstra røget whisky.

Kan jeg lave whiskey sovs dagen før servering?

Du kan sagtens kan forberedes whiskey sovsen flere dage i forvejen. Den skal blot varmes inden servering.

Hvad gør jeg, hvis min whiskey sovs er blevet for bitter?

Selvom det hedder whiskey sovs, er tomat den primære smagsgiver til saucen. Så vil du justere på smagen, kan du altid tilføje lidt mere tomat, der bidrager med masser af sødme. Du kan også tilføje en smule mere sukker, der ikke blot søder, men også forstærker tomatsmagen. Samtidig fjerner det noget af den bitre smag.

Kan jeg fryse whiskey sovs?

Du kan sagtens fryse saucen ned. Den holder ca. 2-3 måneder på køl. Husk at bruge rigtig piskefløde, så skiller saucen ikke, når du tør den op.

Se også: Klassisk opskrift på rødvinssauce

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'