Waldorfsalat med kylling på rugbrød
1. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske waldorfsalat kan bruges til andet end julemiddagen. Her er der skruet lidt ned for fedmen og op for fyldet med bl.a. knoldselleri, hvilket gør salaten alle tiders i en sandwich eller på et stykke smørrebrød sammen med stegt kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv knoldselleri groft. Skær bladselleri i tynde skiver og æbler og vindruer (gem lidt til pynt) i små tern.
Pisk fløden, og vend den med cremefraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Bland dressingen med de to slags selleri, æbler og vindruer, og smag til igen.
Vend grofthakkede valnødderne i, lige inden servering.
Brun kyllingefileterne på begge sider i olie. Skru ned for varmen, og steg dem færdig.
Rist rugbrødsskiverne, og anret waldorfsalaten og skiver af stegt kylling ovenpå. Pynt med brøndkarse og vindruer.
Tip!
Du kan ændre på forholdet mellem piskefløde og cremefraiche, alt efter din smag og den ret, salaten skal bruges til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk