Vol-au-vent med rejer
22. juli 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det franskklingende navn betyder "flugt med vinden" og er formodentlig inspireret af den lette og luftige butterdej. Den minder lidt om en tartelet med cremet fyld af fløde, rejer og asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg butterdejsstykket på et meldrysset bord. Stik 36 cirkler ud af butterdejen med en diameter på ca. 6 cm – brug en udstikker eller et glas.
Stik et mindre hul ud af halvdelen af dejcirklerne, så du får små ringe af dej. Læg ringene oven på de hele stykker.
Pensl med sammenpisket æg mellem lagene, og sæt butterdejscirklerne på en bageplade med bagepapir.
Bag butterdejsstykkerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.
Kog fonden ind til det halve i en gryde, og tilsæt fløde. Lad det koge let ind.
Skyl aspargesene, skræl de hvide, og bræk den nederste, træede del af alle aspargesene. Skær aspargesene i 1½ cm lange stykker, og kog dem i en gryde i 2 minutter. Afdryp.
Vend asparges, ærter og rejer i saucen. Varm den let igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel saucen i de bagte vol-au-vents, top med karse, og servér straks.
Tip!
Hvis du vil sikre dig en ensartet højde og afbagning af butterdejsstykkerne, kan du sætte en bagerist eller bageplade over dem med ca. 4 cm's afstand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk